Rába Tímea blogja

2011-02-28 12:36:12

Megnéztem a tegnapi Frizbit.....

 

Sziasztok!

Vasárnap este megnéztem Hajdú Péter műsorát.  Katával nem vagyunk barátnők, de kedvelem őt, ezért kíváncsi voltam erre az interjúra.

Bár ne lettem volna!  Megütötte egy mondat a fülemet, és nem tudtam elmenni mellette.

 Kata:

„ Én meg attól kapok agyvérzést, amikor ott van egy 40 éves nő és azt mondja, hogy még gondolkozom azon, hogy akarok gyereket, az elkövetkezendő 2-3 évben, vagy lehet, hogy később? Hova később? Egy gyereknek az érettségin is szüksége van a szüleire.” (az utolsó mondat valami ilyesféle volt, nem lehetett érteni)

Sokféle szempontból érintett meg, ez a kijelentés.

1, Azt gondolom, hogy azért mert valaki 40 éves, még nem állt meg a világ, és nem kell magát leírnia, sem mint EMBER, sem mint NŐ, sem mint ANYA!

2, Amikor megszületünk, nem kapunk papírocskát arról, hogy, mennyi időt szántak nekünk itt, e földi létben.

3, A Szüleim, mindig arra tanítottak, hogy ne ítélj, mert ítéltetsz!

Soha nem lehet tudni, kinek mit hoz a sors! Nem érdemes könnyelmű kijelentéseket tenni! Főleg olyanokat nem, melyekkel esetleg másokat megbánthatunk! Sok negyven éves nő él a világon! Sok olyan, aki éppen várandós, és sok olyan, aki éppen egy kis életre vár, vagy éppen vágyakozik! Sokszor adódik az életben olyan helyzet, hogy egy nő nem tud hamarabb szülni, önhibáján kívül. Megtörténhet az is, hogy valaki, csak ebben a korban találja meg, a másik felét, a lelki társát. Miért ne szülhetne negyven túl is? Lásd Fehér Annát, aki 52 évesen ragyog a boldogságtól, vagy Jakupcsek Gabit, aki szintén a legnagyobb boldogságban várta harmadik gyermekét 45 évesen!

 

4, Én ürülök, hogy Kata, jól érzi magát a bőrében! De lehet, hogy ez a hír megrázó, én elmúltam 40, de én is nagyon jól vagyok! Sőt!

Nem cserélnék senkivel!

5, Szerintem mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mikor vállal babát! Minden új élet, Isten ajándéka!

6, Soha semmi nincs későn, mert minden akkor történik meg velünk, amikor itt van az ideje!

Van, aki fiatalon szül, és a legnagyobb gond számára, hogy mikor fogy le, bármi áron! Van, a ki későn szül, és a legfontosabb számára, hogy minél tovább szoptathassa a gyermekét. Mindent megtesz azért, hogy a legtöbbet adhassa a gyermekének, a lehető legtöbb időt tölthesse el vele, tartalmasan!  Van, aki megteremti az egzisztenciáját, elvégzi az iskoláit, és van, aki a gyermekei mellől megy el iskolába! De ami a legfontosabb, hogy nincs jó vagy rossz! Szerintem minden egyes életszakaszban, mást adhatunk a gyermekeinknek! Én személy szerint, sokkal jobban élvezem, ezt az életemet, és semmiért nem adnám! A rengeteg tapasztalás, siker, és kudarc, bánat és öröm, bölcsebbé tettek! Már tudom, merre tartok, mik a célok, és ezek nem kilókban mérhetők! Szeretnék minden 40 éves, vagy 40 évet betöltött kismamának, sok boldogságot, és jó egészséget kívánni! Akik, szintén negyvenesek, vagy betöltötték, bátorságot, hogy merjék vállalni Isten ajándékát!   Persze mindenkinek, aki babát vár, és tervez, legyen 20, 30, 40 vagy 50 SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK!

Rába Tímea.

 

 

 

Írta: raba.timea
Hozzászólások: 28
Címkék:
Értékelés: 4.83

Értékeld mennyire tetszett ez a bejegyzés:

Eddigi 28 hozzászólás

Shunkinha
Csak gratulálni tudok kedves Timi, szívemből szóltál. A mögöttünk hagyott tapasztalások, jók és rosszak, menny és pokol megtanít bennünket jobban az élet valódi értékeit felfedezni és törekedni azok megtartására, ápolására, továbbörökítésére gyermekeinkben.Mert Ők a jövő, egy általunk megálmodott jövő nemzedékei, akiknek boldogságpillérei a mi gondos, áldozatos tervezésünk, kitartó munkánk eredményei.
2011-03-20 05:21:55

F. Szilvia
Kedves Tímea! Örülök,hogy leírtad a gondolataidat, én is így látom az anyaságot, ahogy Te.

Én azt gondolom,hogy Sarka Kata egy kiforratlan, naív, butuska nő, aki osztja az észt, és aki mindenhol ott van, csak hogy írjanak róla.
A tv-ből és az újságokból tudhatjuk,hogy jár iskolába és fitness szalonba a tökéletes alak eléréséért. De ennyi helyen képtelenség megfelelni, valszeg a gyerekekkel való foglalkozásban nincs ott teljesen.

Sarka Kata a külvilágnak él, azt hiszi,hogy fontos a "celebvilágban" benne lenni. Majd rájön ő is,hogy ezek nem fontos dolgok, mert úgy ahogy szépség, ez is múlandó. A gyerekek és a család szeretete és összetartása az, amiért érdemes élni.

Én nagyon örülök,hogy Te Timi, úgymond "nem szálltál el" és megmaradtál józan gondolkodású, kedves, nem hivalkodó nőnek. Szép vagy most is, mert sugárzik belőled a kiegyensúlyozottság és a szeretet. :)

Minden jót kívánok Neked. :)
Szilvi (egy 43 éves anyuka)
2011-03-19 15:30:58

Katika
Én szültem 21,28 és 35 évesen.Volt egy agresszív férjem,elváltunk.Másik kisfiam apja meghalt autóbalesetben.És 2 gyerekkel találtam egy csodálatos embert.Ha 40 évesen találkozunk,akkor is szültem volna neki gyermeket.Egy idősebb kismamára jobban figyelnek az orvosok,az anyuka érettebb személyisége is csak jót tesz a babának.Sarka Kata is kerülhet még olyan helyzetbe,hogy fél karját odaadná még egy bébiért.És akkor arra a babára majd nem kéne másnak vigyáznia,míg ő mulat az éjszakában a hites ura nélkül....
2011-03-18 11:18:33

eva
Mercedesnek irom:
Nem kellene ennyire alpári stílusban véleményt nyilvánítani, mert azonos leszel SK-val.
Butuska, de nála HP butább csak, hogy ilyen átverés után elvette!
2011-03-17 19:11:53

eva
Szia Timi!
Én egyáltalán nem kedvelem S.Katát, de részben igazat adok neki. A gyereket fel is kell nevelni, viszont ha a sors úgy adja, hogy csak 3o, 4o éves korban adatik meg, az még nem késő, szerintem.
5o évesen már meredek. Itt lép be a FEL KELL NEVELNI, mint tény.-
Te csinos vagy, és nem az első gyket szülted nem is oly rég. Már kész felnőtt az első gyermeked. Ez teljesen más helyzet.
Sok boldogságot!!!!!
évianyu
2011-03-17 19:06:59

Boda Szilvia
Most 28 eves vagyok. Meg nincs gyermmekem, de szeretnek 4-et... Isten tervez, ember vegez. Ha 40 evesen szulom a 4.-et, akkor a 18. szuletesnapjan 58 eves leszek.

Mikor en erettsegiztem, a nagyszuleimnel keszultem fel, mert anyukam napi 12 oraban dolgozott... apan alkoholista, ezert elvaltak, mikor 4 eves voltam.

Oruljon a Sarka Kata, hogy kedves, humoros es penzes pasija van... es tanuljon, ne pedig hulyesegeket mondjon a TV-ben!

Udv,
Szilvi
2011-03-12 19:33:07

    1 2 3 4 5    Következő 6 »

Név:
E-mail cím:
Két szám összege: tizenkilenc meg kilenc =
HOZZÁSZÓLÁS:
Blog leírása

Rába Tímea az anyaságról, a mindennapokról és a női lélekről.

Magamról

Üzenőfal

2012-01-23 20:45:51
Balla Mária:
Kedves Timi!
Említetted a Vacsoracsata végén, hogy nem veszélyeztetted a vendégeid egészségét, mert egy bizonyos fajta lisztből és cukorból készítetted az ételeidet. Szívesen használnám ezeket az alapanyagokat a háztartásomban, de nem tudom, hogy milyen lisztet és cukrot és hol keressem.
Segítenél nekem?
Előre is köszönöm.

2011-08-26 08:59:50
Andi:
Kedves Timi!

Ez olyan megható történet volt számomra, hogy potyogtak a könnyeim is! :) Annyira borzasztónak tartom azokat az embereket, akik ilyet művelnek! Nem is lehet embernek nevezni az ilyet! A kutyus hogy van? :)

Andi

2011-08-08 20:52:27
zsóka:
Nagyon szép történet ,gratulálok!

2011-07-31 11:46:43
Varga Ferencné:
Gratulálok emberségből 10-es az egész családnak. S hidd el nem fogjátok megbánni az csöpp jószág egy életen át hűséges barátja védelmezője.lesz az egész családnak.szurkolok Szia Kata.

2011-04-05 07:50:59
Farkas Móni:
Szia Timi!
Csak gratulálni tudok egy ilyen cikk megírásáért és megköszönni, hogy helyettem és sok más ember helyett megtetted.Remélem sikerül ettől az őrült ötlettől megvédeni a Szabadság szobrot az utókor számára.Gyűjtsünk aláírásokat ennek érdekében esetleg.
Sok szeretettel: Móni

2011-03-27 19:12:07
bulvármédiás:
Kedves Tímea!

Noha nem vagyok fővárosi, ezért nem is érzem át annyira soraid emelkedettségét (bár tagadhatatlan, hogy szép város), viszont a Szabadság-szobor lerombolásáról szóló résznél elkerekedtek a szemeim.
Ez a mű ugyanis ma már nemcsak a Gellért-hegy, hanem a város meg az ország egyik jelképe lett. Ezért holmi politikai indíttatásból lerombolni hatalmas ostobaság volna.
Mellesleg ki ez a Bakk István?

2011-03-24 00:20:41
free:
A Szabadsag-szobor azt a szabadsagot jelkepezi, amikor a "dicsoseges szovjet csapatok" bevonultak, es leigaztak Magyarorszagot! Csak imadja, es ragaszkodjon hozza R.Timea es akinek 6 anyja van. Yuck!!!

2011-03-23 21:08:59
Zsú:
Kedves Timi!
Nagyon igazad van a szoborral kapcsolatban, találj még több olyan ismert embert, akik Melléd állnak ebben a témában és megmentik ezt a jelképet az unokáinknak! Köszönettel: Zsú ui.: És üzenném a párodnak, hogy abban a csodálatos épületben harcoljon azokért, akik nagyon nem értenek egyet sok-sok dologgal!!!

2011-03-23 18:44:47
lina:
"Amikor emberek éheznek, mindennapos megélhetési gondjaik vannak, amikor ott lebeg a fejük felett, hogy elveszítik otthonaikat? "

Azet azt ne felejtsuk el, hogy ez annak a 8 evnek koszonheto, amikor is a "kedves" ferjed, "draga" kormanya volt hatalmon! :-(

2011-03-10 18:34:44
Bimbs75:
Kedves Timi,
őszintén csodállak hogy 3 gyermek után is gyönyörű vagy :) Sarka Katával kapcsolatban teljesen igazad van, szerintem egy "híresség-hírhedtség" felesége nem tehet ilyen kijelentést! Aztán szeretném egyszer megnézni hogy minimálbérből lakás nélkül hogy tervezne huszonévesen családot! Van akinek megadatik az anyagi biztonság, sajnos azonban a legtöbb embernek az agyával is dolgoznia kell érte!!!!

2011-03-05 00:08:25
Lili:
Kedves Tímea,

láttam Önt ma reggel a tévében, nagyon jól nézett ki, szimpatikus és visszafogott volt. Sokkal vonzóbb, mint a legutóbbi bálon...
És szimpatikusan is beszélt!
Gratulálok!

Lili

2011-03-02 17:54:49
H.Évi:
Sziasztok, én a Frizbit sem szoktam nézni, mert a Hajdú-Sarka kettőssel egyszer sikerült a Pólusban összefutni, és remélem, hogy ez volt életem utolsó ilyen élménye. Igazad van Timi, az ember nem láthatja előre, hogyan alakul az élete és mikor kapja meg, vagy egyáltalán megkapja-e a gyermekvárás csodáját. Én 29 évesen mentem férjhez és még egy éves házasok sem voltunk, amikor a férjemről kiderült, hogy rákos. Attól a pillanattól fogva, hogy közölték velünk a szövettani eredményt, a gyermekvállalás valami elérhetetlen messzeségbe került. Az ex ugyan meggyógyult, de olyan személyiségváltozáson ment keresztül, hogy úgy döntött, neki nem kell feleség, család, de egy párkapcsolat sem. Elváltunk. Mostanra megbékéltem a sorsommal és most úgy érzem majd 40 évesen, hogy család és gyermek nélkül is jól érzem magam, mert találtam az életben más motivációt. De én is tisztában vagyok azzal, hogy ha az élet az utamba sodorna még egy nagy szerelmet, lehet, hogy én is majd 50 évesen szülnék. És nem szégyellném. Talán vissza is fiatalodnék, ki tudja ezt előre? És lássuk be, Sarka Katának sem adott senki arra garanciát, hogy az érettségin ott lesz a gyerekei mellett, mert sosem tudjuk előre, hogy az élet mit hoz. Megjegyzem, nekem 24 évesen több eszem volt ennél, hogy ilyen hülyeségeket beszéljek, mint ez a nő, de hogy halmazati cselekményként még ezt ráadásul a tévében teszi....mondjuk az egész házaspártól nem várok ettől többet...

2011-03-01 13:09:59
picuska:
Drága Tímea!
Nagyon egyetértek véleményével Katával kapcsolatban.
Egy kicsit Kata talán elfeldkezik a földön járni. Amivel megsért másokat, talán az éretlenségére utal. Mások szerint viszont 20 évesen szülni, gyereknek gyerek nem is tudom, hogy ez -e a jó?

2011-03-01 09:25:19
horgos melinda:
Kedves Tímea!
Én is láttam az interjút és nekem is furcsák voltak ezek a kijelentések. Én azt gondolom, hogy a fiatalsága mondatja ezt vele. Én 44 éves vagyok, az élet még nem adta meg a lehetőséget, hogy gyermekem legyen és ez mint sok nőnek rossz érzés. De mit tegyünk, ha így van megírva a sorsunk. Kata örülhet, hogy ilyen fiatalon, kapott egy társat, aki megfelelő egzisztenciát teremtett neki a gyermekvállaláshoz.

Melinda

2011-03-01 07:27:45
rita:
Kedves Timi!
35 éves,gyermektelen tanárnő vagyok, aki 12 éve küzd azért,hogy kisbabája lehessen. Soha nem születhet meg,pedig vizsgálatok, műtétek során vagyunk túl. Nagyon köszönöm az ezzel kapcsolatos bejegyzésedet, szívemből szóltál.

2011-01-01 16:06:59
Gizuska:
Kedves Tímea,

Csak gratulálni tudok ahogy az életét viszi. Egy szép nő ennyi gyerekkel és egy jópofa politikus férjjel, nagyon ritka. Kivételes szerintem.
Üdvözlöm és csak így tovább :-)
Gizus

2010-11-11 10:28:48
Kiss Kata:
A szeretet könyve


Életünk folyamán sokféle emberrel találkozunk. Vannak, akik barátokká válnak, vannak, akik útitárssá.
A barátság egyszerű: a barátomat szeretem hibáival, erényeivel együtt. A barátság „szerelem szárnyak nélkül.”
A barátság őszinte. Komoly. Bohókás. Különleges szeretet.
Az útitárs? Ott van melletted. Akkor, amikor kell. Addig, amíg kell. S dolga végeztével eltűnik. Csendben, felhajtás nélkül. Nem kell odaadnod magadból semmit, mert az útitársad, az te magad vagy: a lelked másik fele, ezért nem kell magyarázkodnod, tudja, mit, s hol zavartál össze: kisimítja az összezavarodott dolgaidat, mosolyog, s már ott sincs.
És vannak szerelmek. Sokféle: Van, amelyik csak megérint, mint pilleszárny, s tovaröppen. Van, amelyik az érzékeidet kavarja fel, s hamar múlik varázsa. Igazi, testet, lelket akaró, felkavaró csak egy van életünk folyamán. Ajándék, mellyel gyöngéden kell bánni. Becse van!
A mai,- fogyassz, míg bele nem döglesz világunkban, a kétszertöbb, ötszörannyi, reklámzabáló, elértéktelenedett, szeretet nélküli világunkban- különleges értéke van a szerelemnek.
Óvni kell. Őrizni, félteni. Harcolni, küzdeni érte, ha kell. Mindennap oda tenni önmagunkból, valamit. Csak úgy, önzetlenül. Ingyen. Naponta építeni, s amit előzőleg elrontottunk, helyrehozni. S nem méricskélve, gőggel elvárni a másiktól a megalázkodást. A szerelem nem megalázkodás.
A szerelem maga az alázat.
A gyerek a beteljesülés. Az újjászületés. Csoda. Ajándék Istentől. Múltad, jelened, jövőd. Ezért olyan fontos a család. Egészséges lelkületű gyermeket csak teljes családban nevelhet az ember. Félszárnyú családban sérül a gyermek. Bármely szülő hiányzik, akár anya, vagy apa, nem alakulhat ki benne az egészséges anya, vagy apakép. Tudom, saját tapasztalásomból, hisz egyedül neveltem fel gyermekeimet. .

Részlet a Szeretet könyve című novellás kötetből

2010-11-07 10:43:38
Anita:
Kedves Timi!
Én csak egy ici picit szeretnélek zavarni. Mégpedig azzal, hogy a vacsoracsatában ha jól láttam használtál egy rózsaszínű kést. Kérdésem honnan szerezted be. Próbáltam az interneten kutatni, de még hasonlót sem lelek. Örülnék ha elárulnád!
Anita

2010-11-01 15:40:36
Buha Istvánné:
Nagyon tetszik az irása ,én is csak a gyerekeim ért élek na meg most már az unokák az elsök, sokat kel velük foglalkozni ,rajzolni mesélni na meg játszani, szeretik ha az én gyerek koromrol beszélek velük,szembe ülnek velem és halgatnak.Ugykel mindent elöadni hogy érdekelje öket. Egy 12 unokás és 3 déd nagymama. Jó egéséget a családjának.

2010-10-27 20:38:08
Kiss Kata:
Fehér bot

A fogyatékos gyermekeket nevelő szülők zárkózottak. Nem szeretnek kaput nyitni a világ felé, jellemzőbb, hogy becsukják azt. Természetes velejárója ennek, hogy gyermekeik fogyatékosságát is takargatják a külvilág felé, mintha szégyellni való volna.
Én másként gondolom, másként is cselekedtem: nyitottan éltünk, és élünk a mai napig.
Az eszközhasználat a vak gyermekeknek pontosan ennek e rejtőzködő életmódnak köszönhetően nehéz, nem szoknak időben a bot használatához, így sok időbe telik, mire az általában kamaszkorban kezdett bothasználat természetessé, és megtanulhatóvá válik.
Lazán beszélek ezekről, a dolgokról, pedig voltak nekem is átzokogott éjszakáim, rosszkedvű nappalaim.
Soha nem engedtem azonban, hogy a mindennapi harcom felőrölje anyaságom, és nem engedtem, hogy a saját önző fájdalmam miatt szükséget szenvedjen a gyermekem.
Jánoskám ötödik éves születésnapjára készültem, és igazából tanácstalan voltam, hogy milyen ajándékot vegyek neki.
S megszületett bennem a gondolat, hogy élete első fehér botját kapja.
Az óvodai pedagógusok véleményét kikértem: nem javasolták, egyetlen okból: nincs az ő méretének megfelelő bot. Hát, nagyból kicsit lehet készíteni, gondoltam, s a tagokból álló botról levettem kettőt, s tökéletes méretű fehér botunk lett.( Méltányolom a speciális intézményben dolgozók munkáját, ennek ellenére sok mindenben nem értettem egyet velük, módszereink, és felfogásunk között óriási a szakadék, s ez a mai napig így van.
A botra visszatérve azért jutottam erre az elhatározásra, mert fiamnak egész életében használnia
kell,- s arra gondoltam, hogy talán természetesebbé válik a használata,- egyben biztonságot, és szabadságot adhatok vele, ha minél korábban kezdjük a fehérbotos életet.
A születésnapi ünnepsége nagyon jól sikerült, sok szép ajándékot kapott, s a gyertya elfújása után ünnepélyes keretek között átadtam az első, ő méretére alakított pici fehér botot, azzal a jelszóval, hogy kisfiam, ti összetartoztok, mint nyalóka, meg a pálcika.
Akkor éjszaka elsírtam szinte az összes könnyem.

Ez a születésnap tele volt örömökkel, könnyekkel. Azóta megtanultam minden kis csodának örülni.

SZÓLJ HOZZÁ!

Név:
E-mail:
Két szám összege: 12 meg 19 =:
HOZZÁSZÓLÁS:

© Storyonline 2007